2024 CSOK Plusz

we will do it together

Family Law

helping you in family court

Mi a CSOK Plusz és hogyan tud segíteni a lakás vásárlásban?

csok2b

A CSOK Plusz egy új otthonteremtési támogatás, amelyet a kormány 2024. január 1-től vezet be a családoknak. A CSOK Plusz célja, hogy segítse azokat a fiatal házasokat, akik előre vállalnak legalább egy gyermeket, és első közös otthonukat szeretnék megvásárolni vagy építeni. A CSOK Plusz a következő előnyöket kínálja az igénylőknek:

  • A felvehető hitel gyerekszám függvényében 15, 30, vagy 50 millió forint.
  • A kamat mértéke 3 százalék, ami rögzített és változatlan a futamidő alatt.
  • Az önrész 10 százalék, ha első lakást vásárolnak, és 20 százalék, ha felújításra, bővítésre, vagy lakáscserére használják a hitelt.
  • A futamidő 10-25 év között választható.
  • Az édesanyák 41 éves korukig vehetik fel a hitelt, de a két éves átmeneti időszakban az igazoltan legalább 12 hetes áldott állapotban lévő idősebb nők is jogosultak rá.
  • Telekvásárlásra nem igényelhető a hitel, mert az a cél, hogy fedél legyen a családok feje fölött.
  • Első ingatlanvásárlás esetén 80 millió forint az ingatlan értékhatár, lakásbővítés vagy lakéscsere esetében 150 millió forint értékhatárú ingatlant lehet beszámítani. Az 5000 fő alatti települések esetében azonban nincsen ilyen értékhatár.
  • Az első évben nem kell tőkét törleszteni, csak kamatot fizetni.
  • Ha megszületik a gyermek, akkor a hitelfelvevők egyéves hitelmoratóriumot kérhetnek, amikor sem tőkét, sem kamatot nem kell fizetniük.
  • A második gyermek és minden további gyermek megszületése esetén a tőkéből 10 millió forintot elengednek.
  • Ingyenes típustervekkel segítik az építkezőket, akik ezen építészeti dokumentációk alapján akár 1 millió forintot is megspórolhatnak.

A CSOK Plusz tehát egy nagyszerű lehetőség azoknak, akik szeretnének egy saját otthont teremteni maguknak és gyermekeiknek. A támogatás részletei november közepéig lesznek készen, és a kormány azt ígéri, hogy nincs felső határa az állami programnak. A CSOK Plusz mellett továbbra is megmarad a falusi CSOK, amely egységesítette a vissza nem térítendő támogatás értékét: egy gyermeknél 1, kettőnél 4, háromnál legalább 15 millió forintra. A CSOK Plusz és a falusi CSOK együtt is felvehető azon a 2630 kistelepülésen, ahol az új falusi CSOK érvényes. Ezzel elvileg az igénylők azonnali közvetlen támogatáshoz is juthatnak a CSOK Plusz mellé ezen a településeken.

Ha érdekel a CSOK Plusz, és szeretnél többet megtudni róla, csak jelezd és segítünk a kérdéseid megválaszolásában. Ne hagyd ki ezt a remek alkalmat, hogy megvalósítsd az otthonteremtési álmodat! A CSOK Plusz segítségével könnyebben elérheted a célodat, és biztosíthatod a családod jövőjét.

we are part of the family. all the way through.

Lorem ipsum dolor sit amet, conetur adiping elit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.